АНАФЕМА ХРИСТИАНСКАЯ
Читается в первое воскресенье великого поста.
Необходимо: 2 свечи церковные маленькие, распятие православное (или подсвечник в форме распятия), икона Богородицы (любая).
Читается:
«Символ веры» - 3 раза.
Верую во единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прежде всех век; Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша. Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И возшедшаго на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, Егоже Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа, Животворящаго, Иже от Отца исходящаго, Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, глаголавшаго пророки. Во едину Святую, Соборную и Апостольскую Церковь. Исповедую едино крещение во оставление грехов. Чаю воскресения мертвых, и жизни будущаго века. Аминь.
«Отче наш» - 3 раза.
Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да прийдет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
Аминь.
«Песнь богородицы» - 1 раз.
Богородице Дево, радуйся, Благодатная Марие, Господь с Тобою! Благословенна Ты в женах и благословен плод чрева Твоего, яко Спаса родила еси душ наших.
«Молитва Св.Иоанну (Крестителю)» — 1 раз.
Предтече и крестителю Христов Иоанне, проповедниче покаяния! Ты неповинне всажден был еси в темницу: аз же, вверженный в злоключение сие, достойное по делом моим приемлю, яко преступник правды и закона. Всели в мое сердце-чувство покаяния о гресех моих! Несть бо ни единыя злобы ни беззакония, ихже аз, окаянный, не содеях; престрашно греси мои. Учителю правды! научи мя право глаголати о мне самом пред судиями. Не преставаяй и в темнице обличати беззаконнаго Ирода, даруй ми, да наипаче зде обличает мене совесть моя, да от обличений ея не возмогу на долзе времени утаить мое преступление. Аще же осужден буду понести наказание, даруй ми быти терпеливу, якоже ты сам терпеливно несл еси усекновение главы твоея, желанное от Иродиады..Ей. Крестителю Христов! Простри ми, рабу твоему, руку, крестившую Христа Спасителя моего, да мя извлечешь из глубины погибели. Ты еси больший всех в рожденных женами, ты еси первый по Богородице, праведник между человеки. Сего ради прибегаю к тебе аз, имеяй потребу в велицем ходатае, яко велик есмь грешник. Убо и да осенит мене, недостойнаго, благодать твоя, Предтече Господень.
«Молитва Петру и Павлу» - 1 раз.
АНАФЕМА
Во имя Отца и Сына и Св.Духа, пресвятой девы Марии, Иоанна Крестителя, Петра и Павла и всех святых предаем анафеме и отлучаем от святого причастия N... (имя) восставшего против нас. Да постигнет его наше проклятие в его доме, житнице, постели и поле, в дороге, в молитве, в разговоре, в молчании, в еде, в питье, во сне. Да будут прокляты все его чувства: зрение, слух, обоняние, вкус и все его тело.
Да будет проклят волос его и мозг его, мозжечок его, виски его, лоб его, уши его, брови его, глаза его, щеки его, нос его, кисти рук и руки его, грудь его, пах его с прилегающими частями, бедра его, колени его, ноги его, ногти его.
Да будет он проклят во всех суставах членов его от темени головы до подошвы ног. Взываю к Сатане со всеми его посланниками, да не примут они покоя, пока не доведут
этого грешника до вечного стыда, пока не погубят его вода и веревка, не разорвут дикие
звери или истребит огонь. Да осиротеют его дети, да овдовеет его жена.
Предписываю тебе, Сатана, со всеми твоими посланниками, чтобы как я гашу теперь эти светильники, так ты погасил свет его очей.
Да будет так! Да будет так! Да будет так!
Достойно есть...